Juhtkiri: Kas uus protestipartei?

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Pärast Res Publica hinge kinnipanevat tähelendu ja kõhust õõnsaks võtvat kukkumist ei ole Eestis rohkem uute erakondade asutamisega avalikkuse ette tuldud. Viimati lubas partei moodustada Eesti Panga nõukogu endine esimees Jaan Männik, aga tema sellesuunaline tegevus on üsna ilmselgelt soikunud.

Uuel aastal on parteiloomise soovist teatanud ka Euroopa Parlamendi liige Kristiina Ojuland. Ent esimese tõsise sammuni jõudsid läinud laupäeval MTÜ Vaba Isamaaline Kodanik (VIK) ja ühendus Parem Eesti (PE), kes leppisid kokku ettevalmistuste tegemises uue erakonna loomiseks. Maimuke peaks poliitikavalgust nägema juba veebruaris.

VIKi esimees Andres Herkel ütles, et Eesti poliitiline süsteem vajab uut energilist jõudu, Eesti vajab avatumat poliitilist konkurentsi, kui praegune neljaparteisüsteem pakkuda suudab. Kena keik, öelnuks Kärna Ärni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles