Naiskodukaitse Pärnumaa esinaise ausamba jalam täitus lilledega

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meenutushetkedega Vana-Pärnu kalmistul Naiskodukaitse Pärnumaa esinaise Elsa Lippmaa monumendi juures algas taasloodud ringkonna 21. aastapäevale pühendatud kokkusaamine.
Meenutushetkedega Vana-Pärnu kalmistul Naiskodukaitse Pärnumaa esinaise Elsa Lippmaa monumendi juures algas taasloodud ringkonna 21. aastapäevale pühendatud kokkusaamine. Foto: Urmas Luik

Naiskodukaitse Pärnumaa ringkonna taasloomise 21. aastapäeval kogunesid organisatsiooni liikmed Vana-Pärnu kalmistule, et meenutada sõjaeelse esinaise Elsa Lippmaa tegevust, süüdata küünlad ja asetada lilled talle püstitatud monumendi jalamile.

Naiskodukaitse Pärnumaa ringkonna juhatuse liige Ly Eisenschmidt rääkis põgusalt Elsa Lippmaa (Lipmann) tegevusest ja tähtsusest, mida väärtustab 1937. aastal püstitatud monument.

Elsa Lippmaa (1908–1937) oli Naiskodukaitse Pärnumaa ringkonna esinaine 1931. aastast surmani. Ta juhatas Eametsa algkooli ja õpetas Sauga algkoolis lapsi ning oli Naiskodukaitse Sauga jaoskonna esinaine. Lippmaa oli Kotka- ja Valgeristi kavaler, Pärnu põllumeeste konvendi liige. Ta suri 29aastasena Tartu haiglas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles