Eurosaadikute esimesed ülesanded

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
25. mail valiti kogu Euroopa Liidus ja loomulikult ka Jõõpres Euroopa Parlamendi uut koosseisu, mis nüüd juba peatselt algavaks tööks valmistub.
25. mail valiti kogu Euroopa Liidus ja loomulikult ka Jõõpres Euroopa Parlamendi uut koosseisu, mis nüüd juba peatselt algavaks tööks valmistub. Foto: Ants Liigus

Kevadel valitud Euroopa Parlamendi uue koosseisu liikmed hakkavad vähehaaval Brüsselisse suunduma, et 1. juulil algavaks saadikuajaks ettevalmistusi teha.

Üks esimesi ülesandeid, kui elamispaiga leidmine ja töökohaga tutvumine välja arvata, mis parlamendi kaheksanda koosseisu saadikutel ees seisab, on komisjonidega liitumine.

Valiku tegemisel omab sõnaõigust nii saadik ise kui tema fraktsioon. EP komisjonidel on õigusloomeprotsessis äärmiselt oluline roll, sest just seal töötatakse välja parlamendi seisukohad. Konkreetsete teemadega tegelevasse komisjoni kuulumine paneb suuresti paika saadiku peamise tegevusvaldkonna.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles