Miiko Peris: Rail Balticu raudtee ei välista kindlasti kohalikku rongiliiklust

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rail Balticu projektijuht Miiko Peris on rahvusvahelist mõõtu mees, kes töötas Euroopa Komisjoni asepresidendi Siim Kallase juures ja tegeles sealgi raudteega.
Rail Balticu projektijuht Miiko Peris on rahvusvahelist mõõtu mees, kes töötas Euroopa Komisjoni asepresidendi Siim Kallase juures ja tegeles sealgi raudteega. Foto: Toomas Huik / Postimees

Rahvusvaheline kiirraudtee Rail Baltic on suures plaanis jõudnud esimese olulise etapini. Euroopa Komisjoni jõudis nelja osapoole, Rail Balticu ühisettevõtte, Eesti, Läti ja Leedu ühistaotlus.

Kui sügisel saabub Euroopa ühendamise rahastust (CEF) piiriülesele projektile jah-vastus, võtab ettevõtmine hoogu. Kuidas, selgitab Rail Balticu projektijuht Miiko Peris.

Raudteekoridor läbi kolme Balti riigi on 700 kilomeetrit, sellest alla kolmandiku Eestis. Pärnumaal kulgeb tee 107 kilomeetri pikkuselt läbi kaheksa omavalitsuse, jõudes Läti piirini.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles