Linn ei vähenda parkimismaja ehitaja leppetrahvi

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pooleli olev parkimismaja Pärnus.
Pooleli olev parkimismaja Pärnus. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Pärnu linnavalitsus otsustas nõuda Laia tänava parkimismaja rajajalt ehituse tähtajaks mittevalmimise eest 6,125 miljonit krooni leppetrahvi, millele lisandub alates tänavu 1. veebruarist iga päeva maja valmimiseni 25 000 krooni.

Linnavalitsus tunnistas osaliselt kehtetuks varasema korralduse, mille kohaselt anti augustis nõusolek Lai 7 kinnistut koormava hoonestusõiguse seadmise lepingu ja sellega seonduvate haldusaktide muutmiseks ning leppetrahvi võimalikuks vähendamiseks.

Pärnu linna ja OÜ Win Marketsi vahel sõlmiti 2006. aasta 30. juunil hoonestusõiguse seadmise leping, mille järgi oli hoonestaja õigustatud ja kohustatud projekteerima ja ehitama Lai 7 kinnistule  parkimismaja. Leping sätestas, et parkimismaja tuleb püstitada hiljemalt ühe aasta jooksul ehitusloa saamisest, kuid mitte hiljem kui kahe aasta jooksul hoonestusõiguse seadmise lepingu sõlmimisest.

Seega oli ehituskohustuse täitmise tähtpäev 30. juuni 2008.

Pärnu linnavalitsuse 2008. aasta 15. septembri korraldusega anti nõusolek lepingu muutmiseks selliselt, et hoonestaja kohustub parkimismaja püstitama 31. maiks 2009, ja anti nõusolek mitte rakendada hoonestaja suhtes selle ajani lepingus ette nähtud leppetrahvi.

Pärnu linnavalitsuse eelmise aasta 14. septembri korraldusega anti nõusolek parkimismaja püstitamise tähtaja pikendamiseks kuni tänavu 1. veebruarini ning kehtestati klausel, et ehituskohustuse mittetäitmisel tasub hoonestaja leppetrahvi summas 6 125 000 krooni ja alates 1. veebruarist kuni ehitise püstitamiseni tasub hoonestaja leppetrahvi arvestusega 25 000 krooni iga viivitatud päeva eest kuni ehituskohustuse täitmiseni.

Pärnu linnavalitsuse selle aasta 9. augusti korraldusega anti nõusolek eelmise korralduse muutmiseks, millega veelkordselt pikendati parkimismaja püstitamise tähtaega kuni 28. veebruarini 2011. Uues korralduses nõustuti leppetrahvi vähendamisega kuni summani neli miljonit krooni, kui parkimismaja järgmise aasta 28. veebruariks valmis saab.

Samas sätestati täiendavalt, et juhul, kui Pärnu linn ja OÜ Win Markets ei ole sõlminud korralduses sätestatud hoonestusõiguse seadmise lepingu muutmise lepingut ja asjaõiguslepingut hiljemalt 19. augustiks, tunnistab Pärnu linnavalitsus leppetrahvi vähendamise korralduse kehtetuks.

Septembri alguseks ei olnud Pärnu linn ja OÜ Win Markets 2006. aasta 30. juuni hoonestusõiguse seadmise lepingu muutmise lepingut sõlminud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles