Juhtkiri: Rand kutsub

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Pärnu Postimehe püsilugejad, kellel väike ajaloohuvi, heidavad igas lehenumbris kindlasti pilgu juhtkirja alla, kus meenutame endisaegsete Pärnu Postimeeste abil seda, mille pärast siinmail aastakümnete eest muret ja rõõmu tuntud. Olgu riigikord milline tahes, mõni mure ja rõõm jääb püsima. Seda märkame just kevaditi, kui Pärnu lehed pühendavad ikka ja jälle leheruumi suve ootuses ranna ja parkide heakorrale.

Alles eile tsiteerisime 90 aasta tagust Pärnu Postimeest, kus seisis: “Tööta töölistele tööwõimaluste soetamise otstarbel on läinud talwest kuni wiimase ajani linna mereäärses raioonis kestnud n.n. hädatööd, mis linnawalitsuse poolt merekalda kindlustamise, puiestikkude kordaseadmise ning kaunistamise mõttes ette wõeti.”

Tuleb tuttav ette, kas pole? Tänases Pärnu Postimehes teeme jälle seda, mida 1925. aastalgi – vaatame, kas Pärnu keskrand on suveks valmis, sest esmane valmisolek peab saabuma juba reedeks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles