Juhtkiri: Eesti juubelist poliitikavabalt

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Pärnu võimuliidu kokkulepe kaotada Eesti Vabariigi 100. aastapäevaks ettevalmistusi tegev volikogu komisjon on õige nagu selle funktsioonide üleminek linnavalitsuse töögrupilegi.

Kus oli volikogulaste terve oid siis, kui otsustati luua üldrahvaliku sündmuse tähistamiseks politiseeritud komisjon, pole teada. Isamaa ja Res Publica Liidu juhtida antud kooslus osutus surnult sündinuks. Kuigi seltskonda kuulus ridamisi oma valdkonna asjatundjaid, oli mitme inimese sügavam seos Pärnuga küsitav.

Komisjoni tegevus jäi tagasihoidlikuks ja läks huvirühmade nahka. Ajakirjanduses ilmunu põhjal ajas osa komisjoni liikmetest Konstantin Pätsi keskuse rida. Nüüd paistab, et Pärnu linn on loobunud mõttest osaleda eraisikule kuuluva hoone kordategemises. Mis on saanud ettepanekust, et riik võiks omandada Pätside kodumaja Riia maantee lõpus? Valitsus teadupoolest saatis taotluse edasi kultuuriministeeriumile. Teine seltskond on ajanud Eesti riigi rajajatele monumentaalansambli asja. Väidetavalt on üritatud seda suruda kunagise poeglaste gümnaasiumi ette Laarmanni ringile. Ebasobiv koht keset elavat liiklust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles