Tööinspektsioon hoiatab kelmide eest

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tööinspektsiooni veebileht.
Tööinspektsiooni veebileht. Foto: www.ti.ee

Viimasel ajal on tööinspektsiooni poole pöördunud mitu murelikku ettevõtte juhti, kes on saanud kummalisi telefonikõnesid. Nimelt soovitatakse neil tungivalt osta tööohutuse ja töötervishoiu käsiraamatut. Ostust keeldumise korral ähvardatakse ettevõtet tööinspektsiooni kontrolliga.

Kehtiv seadusandlus ei nõua käsiraamatute olemasolu ettevõttes, teatas tööinspektsiooni Lääne inspektsiooni teabespetsialist Viivika Vilja.

Tööinspektsioon rõhutab, et nad ei tegele raamatute müügi ja nende olemasolu kontrolliga ettevõttes ega hinda müüdavate raamatute sisu ja kvaliteeti. Tööinspektsiooni tegevust puudutav seadusandlus ning juhend- ja infomaterjalid on tasuta kättesaadavad tööinspektsiooni kodulehel. Järelevalvealane tegevus on ette planeeritud ning ettevõtetes toimuvad kontrollid pole seotud turule tulevate ohutusalaste raamatute ilmumisega.

Tööinspektsioon kontrollib ligikaudu 4500 ettevõtet aastas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles