Juhtkiri: Kõik võivad olla päästjad

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Eile andsid siseminister Hanno Pevkur ja päästeameti peadirektor Kuno Tammearu pealinnas üle päästeteenistuse aumärgid, tunnustades inimesi, kes on märkimisväärselt panustanud päästeala arengusse või näidanud üles erakordset vaprust inimelude päästmisel. Elupäästja medali pälvis seekord 21 inimest, samuti omistati üks päästeteenistuse medal. Neli eraisikut, kes tänu ennastsalgavale tegutsemisele inimeste elu päästsid, said päästeameti peadirektori tänukirja.

Päästeteenistuse aumärgid ja tänukirjad on veidi erinevad ülejäänud au- ja teenetemärkidest, sest nende üle on põhjust uhkust tunda nii neil, kes need pälvisid, kui neil, keda päästeti. Aumärk ja tänukiri on kahtlemata omal kohal ja vajalikud tunnustused, aga suurim tunnustus on igaühele see, kui tänu temale on mõni inimene elama jäänud, isegi kui see on tema ise.

Eraldi tasub esile tõsta ja eeskujuks tuua eraisikute tegevust. Kui tavaline inimene, kellel puudub vastav ettevalmistus, tõttab hädasolijale appi, on see märk inimlikkusest kõige paremas mõttes. Abi osutamine seisneb muu seas selleski, kui anda õnnetusjuhtumist kiiresti päästjatele ja kiirabile teada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles