Mart Viisitamm: Aastapäeva peost unes ja ilmsi

Mart Viisitamm
, Pärnu linnapea 2005–2009
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu linnavolikogu esimehe Andrei Korobeiniku (paremal) kohatu rõivastus Eesti Vabariigi 98. aastapäeva pidulikul kontsertaktusel 23. veebruaril Pärnu kontserdimajas jäi peale Mart Viisitamme silma teistelegi. Pärnu aasta naine 2006, Pärnu teenetemärgi kavaler 2014 Piia Karro-Selg kirjutas eilses Pärnu Postimehes: “Saabusin koos paljude vastuvõtukülalistega 23. veebruaril Pärnu kontserdimajja ja kõik tunduski mulle kena kuni hetkeni, kui Pärnu linna kõrgeimate autasude üleandmiseks kutsuti lavale meie linna kõige kõrgema võimu esindaja, linnavolikogu esimees Andrei Korobeinik. Olin šokis, kui Korobeinik astus lavale väljaveninud ja sinist värvi teksapükstes.”
Pärnu linnavolikogu esimehe Andrei Korobeiniku (paremal) kohatu rõivastus Eesti Vabariigi 98. aastapäeva pidulikul kontsertaktusel 23. veebruaril Pärnu kontserdimajas jäi peale Mart Viisitamme silma teistelegi. Pärnu aasta naine 2006, Pärnu teenetemärgi kavaler 2014 Piia Karro-Selg kirjutas eilses Pärnu Postimehes: “Saabusin koos paljude vastuvõtukülalistega 23. veebruaril Pärnu kontserdimajja ja kõik tunduski mulle kena kuni hetkeni, kui Pärnu linna kõrgeimate autasude üleandmiseks kutsuti lavale meie linna kõige kõrgema võimu esindaja, linnavolikogu esimees Andrei Korobeinik. Olin šokis, kui Korobeinik astus lavale väljaveninud ja sinist värvi teksapükstes.” Foto: Mailiis Ollino

Pärast seitset aastat kutsuti mind vabariigi aastapäeva vastuvõtule Pärnu kontserdimajja. Ma tõesti rõõmustasin selle kutse üle. Soovin siinkohal oma värskest kogemusest tekkinud mõtteid pärnakatega jagada.

Pärnu kontserdimaja oli maitsekalt kaunistatud nagu alati. Veidi kahju oli siiski sellest, et kogu raskus meie imelist hümni laulda lasus vaid kontserdi külaliste õlul, seda enam, et pool suudest oli suletud. Oleks olnud väga ilus kuulata hümni põhiesitajana näiteks mõnda lastekoori või solisti.

Ehkki olen nõus endise linnapea ja volikogu esimehe Ahti Kõoga, et Pärnumaal jätkub artiste ja koore ning neid võiks kasutada sellistel Pärnule ja Eestile olulistel päevadel, pakkusid vanad laulud Koit Toome ja Nele-Liis Vaiksoo esituses kauni nostalgilise elamuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles