Suvi toob Pärnusse rõõmsate laste festivali

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Rannapargis toimub sel suvel esmakordselt rõõmsate lasete festival.
Pärnu Rannapargis toimub sel suvel esmakordselt rõõmsate lasete festival. Foto: promo

Tänavu 23. juulil toimub Pärnu Rannapargis esimene omalaadne koguperefestival, mis tutvustab peredele kohalikke pereturismi võimalusi, esitleb Eesti disaini ja peretooteid ja pakub aktiivset tegevust nii ettevõtlikele lastele kui aktiivsetele vanematele. Piletiraha külastajatelt ei küsita.

Rõõmsate lasete festivali eestvedaja Kati Ruubeli selgitust mööda on ürituse eesmärk pakkuda peredele kvaliteetset ja arendavat meelelahutust.

"Festivaliala on jaotatud teemade järgi. On huvitavate õpitubade ala, saab tutvuda Pärnu ja Pärnumaa turismiettevõtjatega ja lustida neid tutvustavatel atraktsioonidel, õppida tundma oma pärimuslugu ja vanavanemate kombeid, toetada ettevõtlikke lapsi ja õpilasfirmadest alguse saanud ettevõtteid, osta-müüa-vahetada hobitarbeid," rääkis Ruubel. "Oma ala on päris pisikestele, lapsevanematele toimuvad põnevad vestluskojad. Esindatud on Eesti parimad disainerid ja peretoodete valmistajad. Programm täieneb põnevate osalejatega iga päev."

"Soovime, et kõik meie festivalil toimuv oleks kodumaine, kvaliteetne ja laste silmaringi avardav, samal ajal huvitav ja lõbus kõigile pereliikmetele," sõnas Ruubel. "Loodame, et nii mõnigi külastaja saab festivalilt inspiratsiooni ja ideid, mida oma oma pere ellu kaasata. Loodetavasti innustuvad lapsed uutest hobidest, tegevustest ja eeskujudest."

Kahe lapse emal Kati Ruubelil tuli idee korraldada perefestival eelkõige isiklikust vajadusest. "Noore lapsevanemana otsin pidevalt uusi kohti, kus lastega käia, toredaid tegevusi, mida ette võtta, ja kohalikke, ilusaid ja ägedaid lastetooteid. Üha enam panin tähele, et sama infot otsivad teisedki lapsevanemad. Sain kokku aktiivsete vanematega, kellega otsustasime, et ei jää ootama, vaid teeme ise endale ja oma lastele huvitava festivali," rääkis Ruubel.

Kuigi festivali programm on pühendatud Pärnule ja Pärnumaale, on oodatud külastajad kõikjalt Eestist. "Iga soovija saab ürituse korralduses kaasa lüüa, saates meile ideid, kontakte, koostööpakkumisi või registreerides ennast festivali päevaks vabatahtlikuks," esitas Ruubel üleskutse.

Peale rõõmsate laste festivali on plaanis korraldada kaks eelüritust. "Tulekul on seiklusmäng koostöös Pärnu ja Pärnumaa turismiettevõtete ja -sihtkohtadega ja lastekaitsepäeva tähistamine toitlustusettevõtetega," kinnitas Ruubel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles