Juhtkiri: Poliittuuled turulettide vahel

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Pärnu linna kohalik poliitika meenutab enamasti vaikset tiiki, mille rahu pole mitmel viimasel aastal häirinud miski. Mõneti on see hea, kui kõik otsused on nii vaikivale enamusele kui häälekale vähemusele meelepärast ja suuri muudatusi, mis linna tavapärast elurütmi raputaks, ei ole ette võetud.

Viimatine suurem polariseerumine võiski olla liuväljasõda, mille ühel poolel paiknes Mart Viisitamme juhitud linnavalitsus, teisel pool hulk kodanikeühendusi ja üksikaktiviste ning keskmes oli liuvälja rajamine Vaasa parki. Toona, nagu me linnapildist näeme, jäi kava ellu viimata ja uisutamiseks leiab jätkuvalt palju sobivamaid paiku, olgu siis ametlikke või metsikuid.

Nüüd, mitu aastat pärast liuväljakava, hakkab eskaleeruma konflikt, mille aluseks Pärnu Vana turu ümberkorraldamine. Ootamatult muutus seegi kiiresti poliitiliseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles