Filmiõhtud ärgitavad mõtlema

Karin Klaus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uue kunsti muuseumis linastuv dokumentaalfilm “Bahmaee rahvas” püsitab küsimusi põlisrahva kultuuri säilimise võimalikkusest.
Uue kunsti muuseumis linastuv dokumentaalfilm “Bahmaee rahvas” püsitab küsimusi põlisrahva kultuuri säilimise võimalikkusest. Foto: promo

Sel nädalal saab Pärnus nautida filme, mis meelelahutuse asemel pigem püstitavad probleeme ja kutsuvad vaatajaid kaasa mõtlema.

Täna õhtul näidatakse Endla teatrikinos Bruno Dumont’i biograafilist draamat “Camille Claudel 1915”. Valus portreefilm keskendub kolmele päevale nimitegelase elust sõjas räsitud Prantsusmaal asuvas vaimuhaiglas. Perekond on andeka skulptori, Auguste Rodini kunagise õpilase ja armukese Camille Claudeli vägisi vaimuhaiglasse pannud.

Film, mis põhineb Claudeli haiguslool ja kirjavahetusel kirjanikust venna Pauliga, annab peenetundeliselt edasi naise kannatusi, paranoiasid ja üksildust, mille muudab eriti valusaks arusaamine, et lähedased on ta reetnud – hoolimata arstide palvetest ei lubanud perekond teda haiglast välja. Nimiosas Juliette Binoche, teistes osades Jean-Luc Vincent, Emmanuel Kauffman jt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles