Maanteeamet soovitab rehvivahetusega oodata

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Talverehvid.
Talverehvid. Foto: Ardi Truija

Talverehvide kohustuslik kasutusaeg on küll möödas, kuid talviste tee- ja ilmastikuolude jätkudes võib naastrehvidega sõita 30. aprillini.

Maanteeameti liikluseksperdi Villu Vane teatel ei anna keegi eraldi rehvivahetuse korraldust ja otsuse teeb iga sõidukijuht ise oma igapäevase teekonna põhjal.

"Rehvivahetuse täpne aeg sõltub eelkõige sellest, kui palju ja millistel teedel sõidetakse. Siin ei ole ühest vastust ja maanteeamet täpset kuupäeva ette ei kirjuta. Õhtuti, öösiti ja hommikuti võib aeg-ajalt libedust esineda ilmselt veel mõnda aega," selgitas Vane, kelle väitel peavad 1. maiks kõigil autodel all olema suverehvid.

Naastrehvide kasutusaeg on reguleeritud majandus- ja kommunikatsiooniministri määrusega "Mootorsõiduki ja selle haagise tehnonõuded ja nõuded varustusele". Määruse kohaselt on naastrehve lubatud kasutada 31. märtsini, kuid erandina talviste tee- ja ilmastikuolude korral 30. aprillini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles