Erki Kukk käis Lõuna-Aafrikas maastikuratturite pilve piiril

Enn Hallik
, sporditoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Cape Epicul sõitsid 1400 maastikuratturit nii tolmustel kruusateedel kui ohtlikes mägedes, hingematvalt kaunist loodust oli aega vaid silmanurgast kiigata.
Cape Epicul sõitsid 1400 maastikuratturit nii tolmustel kruusateedel kui ohtlikes mägedes, hingematvalt kaunist loodust oli aega vaid silmanurgast kiigata. Foto: AFP

Pärnu sportlikus peres kasvanud Erki Kukk tuli hiljuti Lõuna-Aafrika Vabariigist, kus sõitis tiimis Eesti ainsa maastikurattaprofi Martin Looga selle ala Tour de France’iks peetaval Cape Epicul.

Eestlased võistlesid maastikuratturite tuuril, mis teleekraanilt nii ekstreemsete radade kui eksootilise loodusega lummasid, eliit- ehk UCI-klassis. Ja sõitsid hästi: viimastel etappidel lõpetati esikahekümnes, lõpp-protokollis kuulus Loole ja Kukele 23. koht.

“Alguses võttis mul 43aastasena elukutseliste seas võistlemine ikka jala värisema, aga pärast läks organism lukust lahti ja tulemused paranesid,” rääkis Kukk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles