Rail Balticu eel tuleb maid võõrandada

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rong.
Rong. Foto: Ants Liigus

Maavalitsuse suures saalis kuulas käputäis inimesi tuleviku kiirraudtee järjekordset arutelu, mille peateema oli maakonnaplaneeringu koostamine, et määrata Rail Balticu raudteekoridori asukoht Pärnu maakonnas.

Selgitusi andsid maavalitsuse planeeringute talituse, majandus- ja kommunikatsioooniministeeriumi, tehnilise järelevalve, keskkonnamõjude hindamise ühingu, maa-ameti ja konsultatsioonifirma Hendrikson ja Ko esindajad.

Läbi Harju-, Rapla- ja Pärnumaa 213 kilomeetri pikkuse rööbasteega Rail Balticu planeering tuleb kehtestada tuleval aastal. Kui Harju- ja Raplamaal on planeering kooskõlastusringil, siis Pärnumaal tekitas eskiislahenduse tegemise järel tõrke avastus, et kiirraudteeühendus vajab siin ka elektritaristut ja selle tarvis liinikoridori projekteerimist Pärnust lõuna pool Surju ja Häädemeeste vallas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles