Jõgi mängib kallastega linna vahel pingpongi

Tõnu Kann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Olev Udrasel on teooria, et Pärnu jõe vool lõhub kaldaid, Kesklinna silda ja kaid, sest jõe vasakkaldal asunud REVi territooriumi laiendades uputati 1960.–1970. aastatel ehitusprahti jõkke ja sellega mõjutati jõevoolu tugevust.
Olev Udrasel on teooria, et Pärnu jõe vool lõhub kaldaid, Kesklinna silda ja kaid, sest jõe vasakkaldal asunud REVi territooriumi laiendades uputati 1960.–1970. aastatel ehitusprahti jõkke ja sellega mõjutati jõevoolu tugevust. Foto: Mailiis Ollino

Omaaegse masinatehase kauaaegne peainsener Olev Udras väidab, et Pärnu Sadama rekonstrueeritavat kesklinna kaid lõhub jõe vasakkaldale kunagise Pärnu REVi kinnistu kohale ehitusprahi uputamisega tekitatud poolsaar.

“Kuni see poolsaar seal on, pole mõtet kesklinna kaid rekonstrueeridagi,” sõnas Udras, nüüd juba pensionipõlve pidav mees, kes suurema osa töömeheajast on leiba teeninud jõe paremkaldal olnud masinatehases, millest nüüd on järel tondiloss.

“Mäletan nõukogude ajast kesklinna kai vähemalt kolme remontimist,” tähendas Udras. Ta meenutas, kuidas aastail 1965–1970 REVi hoonete taha jõekaldasse ehitusprahti uputati, kuni sinna tekkis ligikaudu poolsada meetrit jõkke ulatuv maanina.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles