Kalev Vilgats: Luurepealinn Pärnu

Kalev Vilgats
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andres G. Adamson

Lõppev nädal on pakkunud palju põnevat lugemist, kus juttu Pärnust. Mõistagi pean silmas Eesti Ekspressist alguse saanud kirjutiste jada Norra ajakirjanike julgeolekuteemalise portaali aldrimer.no avaldatud salajastest NATO materjalidest, millist huvi tunnevad Venemaa eriteenistused NATO tegevuse ja õppuste vastu Eestis.

Läinud aasta aprillis Pärnu külje all toimunud õppus Trident Jaguar võis tõesti olla nii salajane, et asjasse mitte pühendatud ei teadnud sellest midagi. Vähemalt Pärnu Postimehe otsingumootor vastet ei andnud, mis tähendab, et sõjaväeharjutus ei leidnud isegi lühiuudisena kajastamist.

Eesti Ekspressis ilmunud aldrimer.no artikli tõlge on huviga loetav. Samasuguse huviga, nagu Tom Clancy “Käsuõigus”, kus Vene tankid ründavad Põlvat ja NATO kopterid neile tuule alla teevad. Clancy põnevik ilmus 2014. aastal veel enne Ukraina sündmuste algust, kuid kummalisel moel kirjeldab neid üsna tõetruult.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles