Motoparaad toob kaasa ümberkorraldusi liikluses

Sirle Matt
, ajakirjanik
Copy
Mullune motohooaja avamine.
Mullune motohooaja avamine. Foto: Urmas Luik

Laupäeval enne südapäeva algab Pärnus mootorrattahooaja avaüritus, kuhu on oodata sadu mootorrattureid ja suurel hulgal pealtvaatajaid.

Pidulik hooaja avamine algab Supeluse tänaval kell 11. Ürituse peakorraldaja Alo-Martin Mathieseni sõnul on see nii eestlaste, lätlaste kui ka soomlaste seas traditsiooniline sündmus, tähistades seikluste algust kahe- või kolmerattaliste seljas.

Supeluse tänavale ehitatakse üles uhke festivaliala, kus näitavad oma uusimaid tsikleid ja varustust eri tootjad, motopoed ja maaletoojad. Mathieseni sõnutsi on üritusel kohal motoklubi Wildcards liikmed, et pakkuda huvilistele kasulikku infot.

Motoparaadi kogunemiskoridori tarbeks kinni pandud Supeluse tänaval kogunevad tuhanded mootorrattureid, kelle sõiduvahendeid sealsamas uudistada saab. Kell 16 võtab sõna motoklubi esindaja, mille järel esineb Alika. Kell 17.15 algab Eesti suurim mootorrataste paraad. Paraad kulgeb läbi kevadise Pärnu, tuletamaks ennekõike meelde, et kaherattalised on uuesti liikluses.

Seekordne paraad kulgeb üsna sama trajektoori pidi kui varasematelgi aastatel. Üritus toob kaasa ümberkorraldusi linna liikluskorralduses ning paraadi ajal võib linnas olla häiritud ka bussiliiklus.

Motoparaad saab alguse Supeluse tänavalt, kulgeb Mai kaudu Paikuse suunas ja sealt edasi Silla küla kaudu Rakvere maanteele, kus ratturid pööravad Pärnu poole tagasi ja lõpetavad ühissõidu Papiniidu silla juures.
Motoparaad saab alguse Supeluse tänavalt, kulgeb Mai kaudu Paikuse suunas ja sealt edasi Silla küla kaudu Rakvere maanteele, kus ratturid pööravad Pärnu poole tagasi ja lõpetavad ühissõidu Papiniidu silla juures. Foto: Wildcards MC
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles