Põlendmaal on mulla müük peatatud

Annika Poldre
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
OÜ Paikre jäätmejaam Põlendmaal.
OÜ Paikre jäätmejaam Põlendmaal. Foto: Ants Liigus

OÜ Paikre Põlendmaa jäätmejaamast sel aastal enam kompostmulda osta ei saa, mulla müük jätkub, kui Paikre on oma kompostmullale saanud sertifikaadi.

Selle aasta veebruaris alustas tegevust taaskasutatavate materjalide sertifitseerimiskeskus, mis alustas biolagunevatest jäätmetest komposti tootmise protsessi sertifitseerimist. “Komposti tootmise uue sertifitseerimissüsteemi keerukuse ja kõrge maksumuse tõttu võib kompostmulla müük lükkuda järgmisesse aastasse,” sõnas OÜ Paikre juhataja Kristo Rossman.

Keskkonnaamet on seisukohal, et Paikre praegused kompostimistingimused ei vasta sertifitseerimistingimustele. Keskkonnaameti Pärnu-Viljandi regiooni jäätmete spetsialisti Peeter Oja sõnul ei vastanud ettevõtte loa taotluses esitatud tehnoloogia olukorrale Paikres. Kompostimine on Oja sõnutsi osa jäätmekäitlustoimingutest ja Paikrel ei olnud võimalik sellele esitatud nõudeid täita, seetõttu on see tegevus Paikres peatatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles