Eesti kodanikud jäid Petserimaal ilma..

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Langovits/Postimees

oma maast, olgu õigusjärgsest või hiljem soetatust, kui Venemaa president Dmitri Medvedev allkirjastas läinud nädalal käskkirja, mille järgi välisriikide kodanikud ega kodakondsuseta isikud ei tohi olla piiriäärsetel aladel asuvate maatükkide omanikud.

Kremli infolehel avaldatud käskkirjas tuuakse ära 380 piiriäärset territooriumi, mille hulgas on Pihkva oblastisse arvatud Petseri rajoon, mis aastail 1920-1940 oli Eesti Vabariigi Petseri maakond. Pärast Eesti-Vene piirileppe ratifitseerimist riigikogus 2005. aastal jäid Venemaa haldusalas Petseri rajooni territooriumile tuhandete Petserimaa eestlaste sünnikodud.

Samal ajal tegi Vene saatkond läinud neljapäeval avalduse, nimetades meie euromündi reversil olevat Eesti kontuuri kunstiliseks fantaasiaks, kuna seal on Eesti osana kujutatud ka Petseri maakonda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles