Müstik põletas nägemused piltidesse

Karin Klaus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Herman Talviku loomingu austaja ja kollektsionäär Üllar Varik otsustas näituse teha Pärnus, kus on elav ja avar kunstielu.
Herman Talviku loomingu austaja ja kollektsionäär Üllar Varik otsustas näituse teha Pärnus, kus on elav ja avar kunstielu. Foto: Alar Raudoja

Väliseesti kunstnik Herman Talvik balansseeris oma loomingus maiste ja taevaste maailmade piiril, kujutades müstikuna nii ingleid kui põrguleeke.

Ilmar Laaban on Talvikut võrrelnud Uku Masinguga: nagu Masing oli Eesti esimene vaimulik luuletaja, võib Talvikut pidada vaimulikuks kunstnikuks, kelle looming kõnetab usukaugeidki inimesi.

Pärnu linnagaleriis tähistatakse näitusega “Ma põlen” karismaatilise ja omanäolise Herman Talviku (1906–1984) 110. sünniaastapäeva. Väljapaneku 57 tööst tõi Pärnusse kunstniku loomingu kirglik austaja ja kollektsionäär Üllar Varik, kes ühtlasi on koostanud näitusega samanimelise kataloogi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles