Noored sihivad oma leiutisega rattafänne

Sirle Matt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaanus (vasakul) ja Hendrik Tomson plaanivad järgmiseks teha nutika telefonihoidiku-laadija tootenäidise.
Jaanus (vasakul) ja Hendrik Tomson plaanivad järgmiseks teha nutika telefonihoidiku-laadija tootenäidise. Foto: Mailiis Ollino

Tallinna tehnikaülikooli koolinoorte äriideede konkursi peapreemia võitnud onupojad Hendrik ja Jaanus Tomson tahavad nutikaid jalgratta telefonihoidikuid tootma hakata ja kaherattalistele teisigi huvitavaid lisaseadmeid välja mõelda.

Pärnu Kuninga tänava põhikooli 9. klassis õppiv 15-aastane Hendrik ja Koidula gümnaasiumi kümnendik, 16aastane Jaanus mõtlesid välja jalgratta telefonihoidiku, mis võimaldab telefoni sõidu ajal laadida, kasutades ära väntamisel tekkivat energiat.

Tallinna tehnikaülikooli innovatsiooni- ja ettevõtluskeskuse koolinoorte äriideede konkursi “Bright Minds” kuueliikmeline žürii tunnustas poiste ideed kui suurepärast inseneeria valdkonna lahendust ja terviseedendust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles