Kalurid võivad võrgud tagasi lahte viia

Martin Laine
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eilsel kokkusaamisel näidati keskkonnaminister Marko Pomerantsi ja Liivi lahe kalanduskogu esindaja Raio Piiroja pilgu all uuesti, kuidas moodne mõõtevahend võrgusilma mõõdab. Minister lubas tekkinud vaidluste tõttu kalapüügieeskirja muuta.
Eilsel kokkusaamisel näidati keskkonnaminister Marko Pomerantsi ja Liivi lahe kalanduskogu esindaja Raio Piiroja pilgu all uuesti, kuidas moodne mõõtevahend võrgusilma mõõdab. Minister lubas tekkinud vaidluste tõttu kalapüügieeskirja muuta. Foto: Jaanus Lensment / Postimees

Eile jõudis keskkonnaministeerium kalameestega kokkuleppele, et kalapüügieeskiri läheb muutmisele ja püük Pärnu lahest võib jätkuda endiste võrkudega.

Eile kogunesid keskkonnaministri juurde Liivi lahe kalanduskogu, keskkonnainspektsiooni ja Tartu ülikooli mereinstituudi esindajad, et leida lahendus Pärnumaal tekkinud kalavõrkude silmasuuruse probleemile.

Keskkonnaminister Marko Pomerants selgitas, et arutelu tulemusena esitatakse valitsusele ettepanek muuta kalapüügieeskirja nii, et 60 millimeetri asemel võivad Pärnu lahe kalameeste võrgusilmad olla 56 millimeetrit laiad. See lahendab kalameeste ja keskkonnainspektsiooni arusaamatused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles