Galerii: Halinga puhkpillifestivalil peeti lahingut

Anu Jürisson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pärnu-Jaagupi muusikakooli direktor Katrin Uutsalu tõdes, et nädalavahetusel alevis peetud kümnendat festivali "Halinga puhkpill" reedel ja laupäeval Pärnumaad tuuseldanud vihm väga ei seganud, sest nende päevade sisse jäid tubastena planeeritud õpitoad.

Ainus, mida muuta tuli, oli laupäevaõhtune kontserdipaik – kontsert toimus raamatukogu esise asemel rahvamajas. Seal esitasid noored õpitubades õpitud lugusid ja üles astus festivali algataja, Halinga pasunakoor. Pidu rahvamajas päädis üheskoos jämmimisega.

Esmakordselt festivali ajaloos peeti Eesti kooriühingu ja Eesti puhkpillimuusika ühingu ettepanekul Pärnu-Jaagupi staadionil pühapäeval maha laulu- ja pillilahing, millest võtsid osa koorid ja puhkpilliorkestrid üle Eesti ning kus võistlesid ühes koosluses puhkpillikollektiivid koos kooridega.

Lahinguväljal pistsid rinda Pärnu puhkpilliorkester Saxon koos Endla segakooriga, Lihula muusika- ja kunstikooli ning Kaitseliidu Lääne maleva orkester koos Lääne ringkonna kodutütarde ja noorkotkaste projektkooriga, Viljandi muusikakooli puhkpilliorkester koos Viljandi noorte sümfooniaorkestri kooriga, Tallinna tehnikaülikooli puhkpilliorkester koos Tallinna tehnikagümnaasiumi poistekooriga ning Tallinna ülikooli puhkpilliorkester koos Tallinna ülikooli BFM segakooriga.

Žürii otsustas välja anda kaks kolmandat kohta, millega kaasnes 200 euro suurune preemia, teise kohaga kaasnes 400 euro suurune preemia, võitja pälvis 1000 eurot ja publiku lemmik 200 eurot.

Grand prix läks Viljandisse, teise koha ja publikupreemia pälvis Tallinna tehnikaülikool ning kolmandat kohta jagasid Tallinna ülikool ja Pärnu Saxon.

Parima koostöö auhinnaga tunnustati Tallinna tehnikaülikooli kollektiivi ja parima seade auhinna pälvis Tonio Tamra Viljandist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles