Maalikiirabi haavatutele

Anu Jürisson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksandr Mihaltšuk kasutab suurte meistrite maalikeelt, kujutades rahvarohkeid sündmusi Pieter Bruegheli kombel ja luues Giuseppe Arcimboldo stiilis maisitõlvikutest ja kõrvitsatest figuure.
Aleksandr Mihaltšuk kasutab suurte meistrite maalikeelt, kujutades rahvarohkeid sündmusi Pieter Bruegheli kombel ja luues Giuseppe Arcimboldo stiilis maisitõlvikutest ja kõrvitsatest figuure. Foto: Marie Soosaar-Virta

Ukraina animafilmikunstnik Aleksandr Mihaltšuk pani uue kunsti muuseumi suve lõpuni üles oma detailirohked maalid, kogumaks teoste müügiga raha haavata saanud ja abi vajavaile kaasmaalastele.

Sel moel on Eesti inimestelgi võimalik igaühel anda oma panus, toetamaks neid vabadusvõitlejaid, kes püüavad tagasi võita oma kodumaa idaosa, ja vastu saada oma seinale pilkupüüdev taies.

Venemaaga kestev konflikt on lähedalt puudutanud Mihaltšuki enda peret ja hinge. Tema vendki on võitlustes raskelt haavata saanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles