Vineeritehast rajav Soome ettevõte vaatab Tartu ja Pärnu poole

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Juuni algul otsusest Eestisse vineeritehas rajada teatanud Soome kontsern Metsä Group ei ole veel sobivat asukohta välja valinud, kuid tõenäoliselt rajab vabriku Tartusse või Pärnusse.

Eile ettevõtte esindajatega kohtunud ettevõtlusminister Liisa Oviir (SDE) ütles, et Metsä Group on vaadanud Tartu ja Pärnu poole, sest Eesti puidukompetents asub pigem Lõuna-Eestis, mistõttu pole sealkandis muret töökäte leidmisega, vahendas ERRi uudisteportaal.

Pärnu piirkonna kasuks räägib see, et ettevõtluse arendamise sihtasutus eraldas just nädal tagasi Pärnumaa kolmele tööstusala ja tehnopargi piirkonnale taristu arendamiseks ja rekonstrueerimiseks 2,5 miljonit eurot toetust.

Otsus, kuhu tehas tuleb, loodetakse teha enne sügist, sest tehas plaanitakse rajada juba järgmise aasta lõpuks.

50 miljoni eurot suuruse investeeringuga rajatav tehas loob 200 töökohta, mis kõik plaanitakse mehitada Eesti töötajatega. Ettevõte koolitab eriväljaõpet eeldavad töökäed ise Soomes välja.

Pärnu linnapea Romek Kosenkranius ütles Pärnu Postimehele, et Pärnul on veel vara hõisata ning lõplikku otsust annab oodata, samuti on oluline, millise hinnaga müüakse kontsernile tehase ehitamiseks vajalik maa-ala.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles