Plekimõlkimist tuleb enim ette kesklinnas

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liikluskindlustusjuhtumite kaart näitab, et enim juhtub õnnetusi kesklinnas ning üllatuslikult vähe ranna rajoonis.
Liikluskindlustusjuhtumite kaart näitab, et enim juhtub õnnetusi kesklinnas ning üllatuslikult vähe ranna rajoonis. Foto: Eesti liikluskindlustuse fond

Politsei statistika andmetel on Pärnu linnas viimase kahe aastaga liiklusalaste rikkumiste arv langenud. Seda ka suvekuudel, vaatamata tõigale, et linnas on siis palju võõrast rahvast ja liiklustihedus suurem.

“Mida suurem liiklustihedus, seda kõrgem liikluskultuur,” leiab Aide autokooli juhataja Enn Saard. Tema selgituse kohaselt ongi paranev liikluspilt põhjendatav sellega, et liiklejad on ettevaatlikumad, kui neid on rohkem.

“See ei pruugi küll kõigile pealinlastele meeltmööda olla, aga Tallinnas, kus liiklus suurlinnale omaselt intensiivne, lastakse rohkem autosid vahele ja ollakse kannatlikumad. Pärnus jätkub autojuhtidel kannatust suve lõpuni ja siis tuleb pärnakate jonn tagasi,” arvab Saard.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles