Juhtkiri: Terrorismi külm hingus

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Terroriakt Prantsusmaal, äärmiselt segane riigipöördekatse NATO liikmesriigis ja Euroopa Liitu pürgivas Türgis – sellised on sündmused, mis peletavad puhkajad Lõuna-Euroopa randadest ja Vahemere äärest. Euroopal on taas käes tõe hetk, mil tuleb olukorrale ausalt silma vaadata ja tõsiselt mõelda, kuidas edasi käituda. Peamine – kuidas ennast kaitsta.

Eurooplased polnud need, kes algatasid vastasseisu islamimaailmaga. Islamiuurija Üllar Peterson kirjutas eilses Eesti Päevalehes, et kui Osama bin Laden 1996. ja 1998. aastal kuulutas sõja läänemaailmale, ei olnud Lääs sekkunud veel Afganistanis ja Iraagis. Kardinaalselt muutus maailm pärast 2001. aasta septembrirünnakuid.

Ent toonagi kuulutati sõda vaid teatud äärmusrühmitusele. Nüüdseks näivad islamifanaatikud olevat oma eesmärgi saavutanud – käib püha sõda uskmatute vastu. Kes ei taha elada šariaadiriigis ega tunnista islami ülimuslikkust, peab surema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles