Kabli tähistas purjelaevanduse 155. aastapäeva

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnulane Ats Rääk eemaldas katte kivilt, millele on kantud tema sugupuust hargnenud kuulsate kaptenite Mihkel ja Hendrik Räägu nimi, kelle järgi sai nime ka Räägu küla.
Pärnulane Ats Rääk eemaldas katte kivilt, millele on kantud tema sugupuust hargnenud kuulsate kaptenite Mihkel ja Hendrik Räägu nimi, kelle järgi sai nime ka Räägu küla. Foto: Mailiis Ollino

Kabli kodukandipäeval kuulutati välja Kabli küla sõber – selle austava nimetusega tituleeriti ehitusettevõtja, osaühingu Baum juhataja Viktor Laarents.

“Tema on meid alati vabatahtlikult ja tasu küsimata aidanud, kui seltsimajas on vaja põrandat või ahju või veetorusid parandada, ta on lahtiste kätega,” põhjendas valikut MTÜ Kabli Külasetsi juhatuse liige Malle Alunurm.

Kaheksas Kabli kodukandipäev pühendati olulisele tähtpäevale, 155 aasta möödumisele eestlaste ehitatud esimese kaugsõidupurjeka Markus vettelaskmisest Kabli rannas kohas, mis jääb seltsimaja taha. Rahvarohke stiilne üritus kandiski selle ajaloolise sündmuse hõngu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles