Jaan Roosnurm: Vaid parim Pärnule

, vabadussõdalase poeg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaan Roosnurm.
Jaan Roosnurm. Foto: PP

Pärnakate rõõm oli suur, kui linnavolikogu võttis vastu otsuse linna uue tunnuslause kohta: “Pärnu – Eesti Vabariigi sünnilinn!” Selle tunnuslause kasutusele võtmise ettepaneku tegi esimesena pea kümme aastat tagasi Valgetähe V klassi teenetemärgi kavaler, Toris Eesti sõjameeste mälestuskiriku taastaja ja juhatuse liige, Eesti sõjameeste Pärnu ühenduse juht, IRLi liige ja Pärnu linnavolikogu aseesimees Jüri Kask. Seda ettepanekut on toetanud Eesti lipu selts ja paljud pärnakad.

Tore, et see tunnuslause võeti kasutusele enne Eesti Vabariigi 100. sünnipäeva. On põhjust olla uhke, kuid tuleb olla vääriline seda tunnuslauset kandma. Eesti Vabariigi 100. aastapäeva saabumine paneb meile kui riigi sünnilinnale suure vastutuse. Anname siis endast parima.

Kolm nädalat pärast tunnuslause vastuvõtmist sain Pärnu Postimeest lugedes teada, et linnavalitsus kavatseb kulutada miljoni ei millelegi ehk ajuvabale tegevusele. Just mõttetule, läbi mõtlemata ja igasuguse loogika vastasele tegevusele. Kas tõesti on ajude äravool Pärnust nii suur olnud?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles