Raio Piiroja loobus kohvikuärist

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rannastaadioni kohviku ja sinna juurde kuuluva terrassi kasutusse andmiseks korraldatakse varasügisel uus hange.
Rannastaadioni kohviku ja sinna juurde kuuluva terrassi kasutusse andmiseks korraldatakse varasügisel uus hange. Foto: Mailiis Ollino

Pärnu Rannastaadionil sel suvel kohvikut ei avata, sest spordirajatises toitlustusettevõtte avamise õiguse saanud tuntud vutimees ja kalur Raio Piiroja otsustas koos kompanjonidega ettevõtmisest loobuda.

“Linnavalitsus ei anna meile ruume sellises seisukorras, nagu me eeldasime,” kommenteeris Piiroja.

Rajatise omaniku ehk Pärnu linnavalitsuse avalike suhete teenistuse juht Anu Juurma-Saks tõdes, et staadionile plaanitud toitlustusettevõtte leidmise hange on tõepoolest lörri läinud, sest linn ja ettevõtjad said üksteisest valesti aru.

Juurma-Saksa sõnutsi sai lepingu sõlmimisel komistuskiviks punkt, mille kohaselt on üürnik teadlik äriruumide tehnilisest olukorrast ja kohustub omal kulul viima ruumid sellisesse tehnilisse seisu, millisena ta kavatseb hakata ruume kasutama.

“Jutt on investeeringust, millega pakkuja ei olnud arvestanud ja mis toonuks kaasa planeerimata lisakulud. Pakkusime piltlikult öeldes nelja seina, eeldades, et ettevõtja sisustab ja viimistleb ruumid oma vajaduste järgi. Ettevõtja ootas, et kohvikuruumides oleks näiteks kivid seinas ja tal jääb vaid üle oma sisustusega sisse kolida,” selgitas Juurma-Saks.

Avalike suhete teenistuse juht tunnistas, et linnavalitsus ei olnud selliseid detaile hankekonkursi tingimustes küllalt täpselt sõnastanud, lisades, et ettevõtjagi ei tutvunud soovitud üüripinnaga põhjalikult.

Pärnu linnavalitsus tunnistas Rannastaadionil 91,7ruutmeetrise üldpinnaga toitlustusettevõtte ruumide ja sinna juurde kuuluva 170ruutmeetrise terrassi kasutusse andmiseks korraldatud eelläbirääkimistega pakkumisel parimaks Raio Piiroja, Tarmo Luksi ja Raido Raudnageli pakkumise.

Hanke tingimuste järgi oleks üürnik pidanud viie aasta jooksul maksma septembrist aprilli lõpuni 450 eurot kuus ja 1. maist augusti lõpuni 1200 eurot kuus.

Nüüd, kui selgeks on saanud, et hanke võitjaga lepinguni ei jõuta, tuleb linnavalitsusel kuulutada välja staadioni kohvikuruumide kasutusse andmiseks uus hange.

Juurma-Saksa sõnade kohaselt jõutakse selleni ilmselt augusti lõpus või septembri alguses pärast linnavalitsuse liikmete puhkusi. “Hanketingimused tuleb üle vaadata ja neid täpsustada,” lausus ta. Juurma-Saks lisas, et linna soov oleks, et kohvik avaks uksed võimalikult kiiresti.

Piiroja ütles, et kui järgmine konkurss välja kuulutatakse, kaalub temagi oma kompanjonidega sellel osalemist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles