Pärnut väisas Ameerika lennuväe erukindralmajor

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vihmasel päeval suvepealinnas jalutades ei erine USA strateegilise lennuväe luureosakonna direktor, lennuväe erukindralmajor Tiiu Kera tavalisest turistist.
Vihmasel päeval suvepealinnas jalutades ei erine USA strateegilise lennuväe luureosakonna direktor, lennuväe erukindralmajor Tiiu Kera tavalisest turistist. Foto: Silvia Paluoja

Pärnu Rannahotelli pildiga postkaardi olid Tiiu Kera vanemad sünnimaalt kaasa võtnud, seda sõjaeelset pildimeenutust vaatas tüdruk mõeldes, et tahaks ükskord sinna minna.

Saksamaal põgenikelaagris oli teistelgi Nõukogude okupatsiooni eest pagenutel kaasas pilte ja postkaarte, mida hoiti kui kalleimat varandust teadmata, kas kunagi veel on võimalik koju naasta.

“Vanemad rääkisid lastele, kuidas nad kasvasid üles Eestis, ja seda postkaarti vaadates meenutasid, et Eesti Vabariigis ehitati sellise stiili järgi ja et Pärnu oli kuulus puhkusekeskus. Nad kahetsesid, et ei saa sinna minna. Nüüd saan siia tulla ja olen Rannahotelliski ööbinud,” räägib naine, kes kindralmajorina pärast erruminekut USA lennuväeteenistusest teeb abikaasa Norman K. Wolfega suviti tuuri suvepealinna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles