Anu Villmann: Superkiirusel tagasi banaanivabariigiks (1)

Anu Villmann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anu Villmann.
Anu Villmann. Foto: PP

Uudis, et Eesti vabariigi president, peaminister ja siseminister edevate neljarattaliste omanikke võõrustama tõttavad, tõi meelde seiga ajast, mis andis ainest filmile “Päevad, mis ajasid segadusse”. 1990ndate alguse longerokultuse, suvetuuride ja muu sellise kõrval olime eriliselt naiivsed ja vaimustunud kogu läänest tuleva “blingi” suhtes.

Mul on silme ees pilt valges limusiinis mööda Toompea nõlva üles sahisevast skandaalsest soome ärimehest Carl Danhammerist, kes talle ainuomase laia joonega tänaval jõllitavatele pärismaalastele armulikult lehvitades lossi suundus. Samasse lahtrisse tuleb kirjutada ilanire meie pangajuhtide lõua otsas, kui täiesti tundmatu ettevõte Paradiso SAL laenas enneolematuid kasumeid lubades kümme miljonit dollarit. Laen, saati siis veel kopsakas kasum, jäi muidugi tagasi saamata. Päris valus kooliraha.

Lisame nimekirja raudtee erastamisse sekkunud sulleri Antonio Angotti, kelle vägitegude ajaks kandsid maarjamaalased juba vähem roosakaid prille ja kohalikele mütsi pähe tõmmata ei õnnestunud. Ega ma isegi tollal targem olnud. Olin 1990ndail üks tuhandetest, kes maailmakuulsa Rootsi superbändi Charizma linalakkadest hurmuritele väikelinna laululava ees kiljudes ja hingevärinal kaasa elas.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles