Külainimeste teadmised pani proovile turvalisuse mäng

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
“Mis me temaga edasi teeme?” vaatavad turvalisuse võistlusmängus osalejad Punase Risti kontrollpunktis üksteisega tõtt, nende vahel on mängult rattaga kukkunud ja viga saanud tüdruk.
“Mis me temaga edasi teeme?” vaatavad turvalisuse võistlusmängus osalejad Punase Risti kontrollpunktis üksteisega tõtt, nende vahel on mängult rattaga kukkunud ja viga saanud tüdruk. Foto: Urmas Luik

Soometsa külamajas kuulas Kadjaste küla viieliikmeline võistkond nagu üks suur kõrv, mida ütleb nende vastuste kohta veebikeskkonna agentuuri töötaja, ülejäänud võistkonnad läbisid samal ajal kontrollpunkte väljas. Alanud oli Pärnumaa külade võistlusmäng “Turvaline küla”.

Eesti veebiturvalisuse agentuuri töötaja Oliver Sild jagas nii Kadjaste rahva kui hiljem ülejäänud 17 võistkonna vastuseid kommenteerides osalejatele vajalikke tarkusi. Näiteks seda, et suurtähti võib paroolis kasutada ja see on hea, aga rohkem loeb pikkus, sest sellist parooli on keeruline lahti murda.

“Kõige parem praktika on kasutada salasõna asemel salalauset, sest mida pikem on parool, seda rohkem aega võtab selle krüptimine ja seda suurem on tõenäosus, et seda keegi teine ära ei aima,” jäid kõrvu selgitaja sõnad ja esimesena kontrollpunkti läbinud olidki läinud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles