Altkäemaksu võtmises süüdistatavad tehnoülevaatajad astusid kohtu ette

Lauri Habakuk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tehnoülevaatus. Foto on illustratiivne.
Tehnoülevaatus. Foto on illustratiivne. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Teisipäeval toimus Pärnu maakohtus eelistung, kus viis meest on saanud süüdistuse seoses korruptsiooniga sõidukite tehnoülevaatusel. Kohus otsustas, et kriminaalasja istungid algavad 11. aprillil.

Lääne ringkonnaprokuratuur on esitanud neljale mehele kriminaalsüüdistuse ametialases võltsimises, neist ühele ka altkäemaksu võtmises. Samuti on prokuratuur esitanud süüdistuse altkäemaksu andjale, 50aastasele Arvo Tafinovile.

Süüdistuse kohaselt vormistasid Tehnilise Ülevaatuse OÜ endine juht, 50aastane Ardo Laaneväli, 48aastane Alari Arro, 30aastane Taavi Sempelson ja 53aastane Urmas Kähär mullu septembrist novembrini Pärnus asuvas tehnoülevaatuspunktis mõõtetulemusi, olgugi et nad kõiki sõidukeid ei kontrollinud. Muu hulgas kasutasid mehed mõõtetulemustega manipuleerimiseks ja mittekorras sõidukite normipäraste kontrolltulemuste saamiseks teisi autosid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles