Elektriliinide eest lubatakse maaomanikele maksta

Tõnu Kann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Illimar Vahtras
Illimar Vahtras Foto: PP

Uue kõrgepingeliini ehituse algus Harkust Sindi alajaamani on kavandatud tuleva aasta teise poolde ja see peaks lõppema 2020. aastal. Pärnumaal kulgeb rajatav liin läbi Koonga, Audru ja Sauga valla Sindi alajaamani, tuues maaomanikele kaasa liini kaitsevööndis rea piiranguid.

Elering ASi projektijuht Illimar Vahtras kinnitas, et Pärnumaal pole tekkinud tõsisemaid vaidlusi elektriliini alla jäävate maade omanikega. Kuid enam kui poolsada kilomeetrit Pärnumaad läbiva kõrgepingeliini koridori kaitsevöönd puhastatakse puudest ja maaomanikud peavad taluma ehitusega kaasnevat tüli. Hiljem peab see ala olema avatud hooldus- ja avariitöödeks. Ehituse ajal on liini kaitsevöönd 100 meetrit lai, pärast selle valmimist kuni 80 meetrit.

Maaomanikele on antud õigus jätkata elektriliini koridoris sihtotstarbelist tegevust, kuid ikkagi toob see kaasa tegevuspiiranguid. Kuidas neist johtuv tüli ja majanduslik kahju maaomanikele kompenseeritakse?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles