Mart Helme ja tema õnnesärk

Kalev Vilgats
, arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: raamatu esikaas

Paavo Kanguri kirjutatud “Mart Helme. Õnnesärgis sündinud” on lahedalt loetav elulooraamat. 214 lehekülge on trükitud paksule paberile ja mõni peatükk on nii lühike, et ei annagi nagu peatüki mõõtu välja. Hea liigendus tagab lugejahuvi püsimise.

Raamatuesitlusel Pärnu Keskuse Apollo raamatukaupluses ei varjanud Helme, et kirjatöö, mida alustati detsembris, pidi aitama kaasa tema presidendivalimiste kampaaniale – üks lisapõhjus oma toetajatega raamatupoodides kohtuda. Seega on tänavused valimised rikastanud poliitikahuviliste lugejate raamaturiiuleid kahe üllitisega: Siim Kallase “Kallas” ja “Mart Helme. Õnnesärgis sündinud”.

Elulooraamat ja autobiograafia on žanriliselt üsna erinevad. Helmegi tunnistas, et võtnuks ta ise kirjatöö käsile, poleks see niipea valminud. Ütles sedagi, et Kangur jättis osa linti räägitust välja, aga selleks oli ka täielik voli. Pilti Helmest täiendavad teda lapsepõlvest või hilisemast ajast tundvate isikute meenutused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles