Külas maandavad ohte eelkõige kohalikud ise

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Küla on esmane ja olulisim võrreldes valla ja maakonnaga, ütleb siseministeeriumi korrakaitse- ja migratsioonipoliitika asekantsler Raivo Küüt.
Küla on esmane ja olulisim võrreldes valla ja maakonnaga, ütleb siseministeeriumi korrakaitse- ja migratsioonipoliitika asekantsler Raivo Küüt. Foto: Urmas Luik

Siseministeeriumi korrakaitse- ja migratsioonipoliitika asekantsler Raivo Küüt avas Soometsas Pärnumaa külade turvalisuse esimese võistlusmängu põhimõttel “Aita ennast ise, siis aitab sind ka riik”, mille ajal osalejad õppisid ja korraldajad õpetasid. Koos tõdeti, et tähtis pole võit, vaid osavõtt.

Kas maakondlikku külade turvalisuse võistlusmängu on teie andmetel mujalgi korraldatud või on Soometsa ja Pärnumaa Kodukant pioneerid?

Ma võib-olla ei ole ekspert ütlemaks, kui palju neid on tehtud, aga tean, et külades on korraldatud temaatilisi päevi. Siseministeeriumis oleme külaliikumisega Kodukant seotud üpris tugevalt, nii siseturvalisuse arengukava aastateks 2015–2020 ja selle ühe turvaliste kogukondade programmi kui kodanikuühiskonna arengukava elluviimise kaudu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles