Endla lisab juubelihooajal kavva vestlusõhtud

Anu Jürisson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Selleaastase väärtfilmivaliku teevad Endla Teatrikinos Andres ja Katrin Maimik.
Selleaastase väärtfilmivaliku teevad Endla Teatrikinos Andres ja Katrin Maimik. Foto: Tanel Pihelgas

Reedel 105. hooaega alustav Pärnu Endla teater ei oota tänavugi inimesi oma majja ainult etendustele, vaid  hakkab sellest sügisest korraldama vestlussarjagi.

Esimene vestlus leiab Teatrikohvikus aset teatri juubelinädala raames oktoobris ja selle teema on "Milleks Pärnu linnale Endla teater?".

Teatrietenduste kõrval jätkuvad Endlas kinoõhtud, selleaastase väärtfilmivaliku teevad filmirežissöörid Katrin ja Andres Maimik.

Valikus on näiteks Kuldgloobusele nomineeritud "Vääramatu jõud" ja Austria skandaalse režissööri Ulrich Seideli dokumentaalfilm "Keldris". "Võimalusel näitame Nukufilmiga koostöös auhinnatud "Isandat" ja "Amalimbot"," rääkis Endla kommunikatsioonijuht Hedi-Liis Toome.

Filmiprogrammi näeb teisipäeviti alates 27. septembrist. Peale Euroopa filmide jõuavad Teatrikinno uued Eesti filmid. 11. oktoobril linastub suures saalis Vallo Toomla "Teesklejad", mille peaosades on Mirtel Pohla, Priit Võigemast, Mari Abel ja Endla näitleja Meelis Rämmeld, kes on lubanud linastusele kohalegi tulla.

Teatrikohvikus jätkuvad populaarsed Jazzklubi õhtud ja teatrimaja seintel pakuvad vaatamisrõõmu näitused. Septembris näeb siin Rein Tääkeri Eesti kroonile pühendatud väljapanekut, oktoobris Evelin Järve joonistusi ja teatriteemalist näitust, mis seotud Endla teatri inimestega. November on pühendatud Pärnust pärit arhitekti Olev Siinmaa 135. sünniaastapäevale ja detsember on traditsiooniliselt laste- ja noortekuu.

Sügishooajal esietendub Endlas neli lavastust.

Esimesena jõuab 24. septembril publiku ette Philipp Löhle näidend "See asi", mille lavastab Laura Mets ja mille kunstnik on Illimar Vihmar. Rännaklavastuses läbitakse koos vaatajatega seitse Endla ruumi, teekonna jooksul näidatakse meie tehnoloogiast küllastunud ja kiiresti muutuva maailma ilu ja valu.

Samuti Metsa ja Vihmari koostöös esietendub 9. detsembril suures saalis Lewis Carrolli "Alice Imedemaal". Muusikalise koguperelavastuse laulud loob Feliks Kütt, koreograafia Rauno Zubko. Peale professionaalsete näitlejate on kaasatud kohalikud tantsulapsed, kes valitakse sooviavaldanute seast välja juba 24. septembril.

Juubelikuul oktoobris esietendub Ingomar Vihmari lavastatuna Ray Cooney tragikomöödia "Mitte praegu, kallis!", peaosades Tambet Seling ja Märt Avandi. Samal õhtul, 22. oktoobril mängitakse Küünis 100. korda Sepo Seemani monolavastust "Eesti mees ja tema poeg".

5. novembril esietendub Israel Horrowitzi tragikomöödia "Minu vana daam", mille peaosas näeb Endla grand old lady`t Lii Tedret, kellele sekundeerivad Egon Nuter ja Carmen Mikiver. Lavastuse toob vaatajateni Enn Keerd, kunstnik on Marion Undusk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles