Audrust leiab korraliku võõrliikide kogu

Silja Joon
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uus-Saarde talu majandav Ester Rozgatšov alustas talu juurde parkmetsa rajamist viie aasta eest. Noores niidetud alusega parkmetsas kasvab 30–40 liiki puid-põõsaid.
Uus-Saarde talu majandav Ester Rozgatšov alustas talu juurde parkmetsa rajamist viie aasta eest. Noores niidetud alusega parkmetsas kasvab 30–40 liiki puid-põõsaid. Foto: Mailiis Ollino

Audru kirik on Eestis ainuke, mille ümber paikneb haruldaste puu- ja põõsaliikidega dendraarium.

Puittaimede kollektsiooni rajaja on metsandusharidusega Raimond Erik Prentsel (1924–1996). “Metsanduslikku tausta aimub Audru dendraariumi taimede valikust: suurema arvu isenditega on esindatud suurekasvulised okas- ja lehtpuud,” selgitab dendroloog Olav Abner.

Eri okaspuude ja lehtpõõsaste väikesekasvulisi või erilise okka- ja lehevärviga sorte, mis moodustavad praegu puukoolides ja taimemüügiplatsidel valdava osa, on Audru dendraariumis taimede üldhulgast vähe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles