Kotkas jätab Rail Balticu trassikoridori paika

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Illustratiivne vaade Rail Balticu raudteest, kus rongid on aiaga piiratud alal.
Illustratiivne vaade Rail Balticu raudteest, kus rongid on aiaga piiratud alal. Foto: Rail Balticu Pärnu maakonnaplaneering

Võimendunud kuuldused sellest, et tuleviku kiirraudtee Rail Balticu trassikoridor tuleb Põhja-Pärnumaal ümber joonistada, sest kaardile kantud koridori lähedalt leiti väike-konnakotka varupesa, ei vasta tõele ja kohalikel pole paanikaks põhjust.

Keskkonnaministeeriumi nõunik Hanno Zingel kinnitas, et tõepoolest, suvel avastatud väike-konnakotka pesa asub tuleva raudtee lähedal, kuid raudteetrassi ümberjoonistamist see praegustel andmetel ei nõua.

“Konnakotka pesa saab kaitsta ja raudtee rajamise seniste plaanidega samuti edasi liikuda,” märkis Zingel. “Küll peab arvestama, et suured ehitustööd ei saa toimuda tundlikul pesitsusajal kevadel, kuid selliseid tingimusi tuleb ka mujal ette.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles