Politsei jälgis Pärnumaal ohtlikel teelõikudel liiklust

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Surju vallas Kalda külas sõitis eile äkitselt teele jooksnud koera tõttu üks auto teisele tagant otsa.
Surju vallas Kalda külas sõitis eile äkitselt teele jooksnud koera tõttu üks auto teisele tagant otsa. Foto: Lääne prefektuur

Eile toimus üle-euroopaline politseioperatsioon EDWARD, mille põhieesmärgiks oli tagada liiklusturvalisus teedel ja tänavatel ning seega ennetada liiklussurmasid.

Eestis töötasid politseinikud paikades, kus lähiaastatel on juhtunud raskete tagajärgedega õnnetusi. Neist neli jäi Pärnumaale, kus operatsiooni kaasati kaheksa politseiametnikku, kes jälgisid kogu päeva vältel liiklust ja lõid oma kohaloluga turvalisust.

Kontrolliks peatati kokku 86 sõidukit, millest 11 sõiduki puhul tuvastati väiksemaid rikkumisi. Tuvastati ka üks joobes sõidukijuht.

Pärnu politseijaoskonna vanemkorrakaitseametniku Erik Täht sõnutsi on liikluses toimuv kindlasti murettekitav. "Igal inimesel on liiklusohutuse kujundamisel oma roll, olgu ta siis jalakäija, jalgrattur või autojuht. Olukord liikluses oleks kindlasti parem, kui inimesed peaksid kinni kõikidest kehtestatud ja kokku lepitud liiklusreeglitest, kasutaksid alati nõuetekohast turvavarustust ja eelkõige arvestaks teineteisega," sõnas Täht.

Kümme aastat tagasi hukkus üle Eesti liikluses 207 inimest ning alates 2012. aastast on liikluseõnnetuse tagajärjel surma saanute arv püsinud alla saja. Tänavu on liiklusõnnetustes surma saanud 45 ja vigastada 1336 inimest. Pärnumaal on tänavu liiklusõnnetustes hukkunud 3 ja vigastada saanuid on 98.

Riikide-ülese ja laiahaardelise projektiga EDWARD (European Day Without a Road Death) sooviti Euroopas esmakordselt päev õhtusse saata liikluses ainsatki inimelu kaotamata.

Ohtlikud teelõigud Pärnumaal, kus politsei eile liiklust kontrollis:

Tallinn-Pärnu-Ikla maantee 104. kuni 106. kilomeeter,

Tallinn-Pärnu-Ikla maantee 168. kuni 169. kilomeeter,

Tallinn-Pärnu-Ikla maantee 171 kuni 173 kilomeeter,

Pärnu linnapiiri ja Sauga vaheline sirge.

Eilse päeva jooksul juhtunud liiklusõnnetused Pärnumaal:

Kell 13.30 juhtus Pärnus Pikal tänaval ülekäigurajal liiklusõnnetus, kus jalgrattur sai autolt löögi. Jalgrattur toimetati tervisekontrolliks haiglasse, kus pärast esmaabi andmist lubati ta kodusele ravile.

Kell 14.40 juhtus Surju vallas kalda külas Valga-Uulu ja Lõo tänava ristmikul liiklusõnnetus kahe sõiduauto vahel. Äkitselt teele jooksnud koera päästmiseks pidurdanud sõidukile Citroen sõitis tagant otsa Ford.

Kell 15.56 juhtus Pärnus Akadeemia tänaval liiklusõnnetus, kus Audi A4 juht oma sõidukiga vasakpööret tehes sõitis otsa väikebussile. Inimesed õnnetuses vigastada ei saanud.

Kell 16.10 soovis 31-aastane naine Pärnus Laial tänaval oma sõiduautot KIA tee serva parkida, kuid riivas seal juba parkinud sõiduauto Honda vasakut külge. Inimesed õnnetuses vigastada ei saanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles