Edasi kolhoosi ajaloonurk täieneb

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
“Edasi kolhoosi keskasulat kujundati läbimõeldult,” näitab Aili Luik Libatse raamatukogus ajaloonurgas välja pandud maketti.
“Edasi kolhoosi keskasulat kujundati läbimõeldult,” näitab Aili Luik Libatse raamatukogus ajaloonurgas välja pandud maketti. Foto: Mailiis Ollino

Pärnumaa omaaegset jõukat ja eesrindlikku tippmajandit Edasi kolhoosi meenutab ajaloonurk, mille koostaja on Libatse raamatukogu juhataja Aili Luik.

Luik peab eriti väärtuslikeks Edasi kolhoosi keskasula maa-ala kahte maketti, mille on valmistanud Voldemar Palu, aga ka ühismajandile sotsialistliku võistluse võitmise ja tähtpäevade puhul valitsuse saadetud telegramme.

Väljapanekus on juba suur hulk majandi ja selle korraldatud ürituste vimpleid, märke, omaaegse kuulsa Põrsaralli graafikuid, Edasi logoga kilekott, kandik, pokaal ja ürituste kordumatuid jäädvustusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles