Naiste vutikoondise uues peatreeneriks sai endine pärnakas

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti jalgpalli liit teatas, et Eesti naiste jalgpallikoondise uueks peatreeneriks sai Pärnust pärit Indrek Zelinski, kellega sõlmiti leping pikkusega 2+2 aastat.
Eesti jalgpalli liit teatas, et Eesti naiste jalgpallikoondise uueks peatreeneriks sai Pärnust pärit Indrek Zelinski, kellega sõlmiti leping pikkusega 2+2 aastat. Foto: ERIK PROZES/

Eesti jalgpalli liit teatas, et Eesti naiste jalgpallikoondise uueks peatreeneriks sai Pärnust pärit Indrek Zelinski, kellega sõlmiti leping pikkusega 2+2 aastat.

41aastane Zelinski esindas oma mängijakarjääri jooksul Eesti meeste koondist 103 korda ja lõi selle jooksul 27 väravat. 2001. aastal valiti ta Eesti parimaks jalgpalluriks. Ta on tulnud mängijana üheksa korda Eesti meistriks ja kolm korda karikavõitjaks. Aastatel 2012–2015 oli ta FC Levadia abitreener ja võitis selles ametis kaks korda Eesti meistritiitli.

Viimase aasta jooksul oli endine ründaja jalgpalliliidus noortetöö tehnilise direktor ja U18 koondise peatreener.

Zelinski sõnutsi ei võtnud ta pakkumist kuuldes kaua mõtlemisaega ja tunnistas, et on väga motiveeritud. "Tegelikult on kõik juba minu jaoks alanud. Olen vaadanud naiste koondise ja tüdrukute nii U19 ja U17 koondiste kui ka Eesti liiga mänge, et tutvuda veel paremini mängijate ja nende oskustega," lausus Zelinski.

Eesti naiste jalgpallikoondise senise peatreeneri inglase Keith Boanase leping lõppeb 30. novembril. Uus peatreener Indrek Zelinski alustab tööd 1. detsembril. / MIHKEL MARIPUU/PM/SCANPIX BALTICS
Eesti naiste jalgpallikoondise senise peatreeneri inglase Keith Boanase leping lõppeb 30. novembril. Uus peatreener Indrek Zelinski alustab tööd 1. detsembril. / MIHKEL MARIPUU/PM/SCANPIX BALTICS Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Senise peatreeneri inglase Keith Boanase leping lõppeb 30. novembril. Zelinski alustab tööd 1. detsembril. Boanas töötas naiste koondise eesotsas kaheksa aastat ning tuli sellel ajal kuuel korral Balti turniiri võitjaks. Inglane tänas võimaluse eest jalgpalliliitu ja koostöö eest abipersonali, kellega ta aastate jooksul kokku puutus. Eraldi pööras Boanas tähelepanu edule naiste jalgpalli koordinaatorina. "Minu võtmeroll on arendada mängu ja mängijaid, luua struktuuri ja tuua rohkem noori neide Eesti jalgpalli," lausus Boanas.

Eesti jalgpalli liidu peasekretär Anne Rei tõdes samuti, et kaheksa aasta jooksul on naiste jalgpallis suur töö ära tehtud nii noorte kui ka koolituste tasandil, näiteks on korraldatud jalgpallifestivale ja suurenenud on naistreenerite arv.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles