Presidendiralli

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ei tea, mida tunda. Riigikogu liige Andres Metsoja ja Pärnu linna esindaja Vahur Mäe võtsid asjata ette sõidu valimiskokku.
Ei tea, mida tunda. Riigikogu liige Andres Metsoja ja Pärnu linna esindaja Vahur Mäe võtsid asjata ette sõidu valimiskokku. Foto: Mailiis Ollino

Presidendiralli jäi pooleli. Küsimuse, kas meile on üldse vaja presidenti, võiks asendada pärimisega, kas meile on üldse vaja sellist riigikogu ja valijamehi. Riigikogu, kes mõtleks, et Eestile on vaja ühte presidenti korraga, selle asemel et valida igale erakonnale oma president.

Need 60, kes ei valinud või rikkusid sedeli, kas teil on nüüd süda rahul ja võite rahva ees uhkustada: näete, tegimegi ära? Hulk raha ja aega on raisatud lollustele. See on nagu lasteaed: kui minu presidenti ei valita, lasen tühja sedeli. Valijamehed pidanuks vähegi oma kohustust tajuma. Olla kas poolt või vastu. Mittehääletamine näitab, et inimesele pole vastutustunnet. Sellised tuleks riigiasjadest kaugel eemal hoida.

Kallase kümne miljoni dollari juhtum on hea käepärast võtta kas või surmani. Mis loeb see, et mees on kohtus õigeks mõistetud. Mine tea, aga äkki siiski? Oleks juba aeg nokk kinni panna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles