Vändra alev ja vald püüavad musta kassi

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: shutterstock.com

Vändra alevivolikogu esimees Priit Enok päästis valla musta kassi, eelistades avalikult kahe Vändra ja Tootsi ühinemist ja jättes Halinga mainimata. Tagantjärele tõdes ta, et võib-olla ei olnud aeg mõtteavalduseks õige või on paratamatu, et esimene ütleja saab pihta.

Tulemus on Vändra alevi ühinemiskomisjoni liikmete ümbervalimine ja volinike kartus, et piirkonnas tugev ja iseseisev alev jääb isolatsiooni ja sundliidetakse Vändra vallaga ning jääb seadusega lubatud rahata.

Löögi alla sattunud Enok kirjutas Vändra Teatajas, et eesmärk olgu aastaid mõeldud alevi ja valla liitmine; et Tootsi kaasamine on tähtis ja Järvakandi ja Halinga suunal on toetajaid. Ta märkis, et alevil on võimalus liituda vaid nende partneritega, millega Vändra vallavolikogu nõustub, ja tegi ettepaneku kutsuda kokku alevi- ja vallavolikogu ühisistung.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles