Mänguline mihklipäev Pärnu Waldorfkoolis

Silja Joon
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koidula pargis toimunud draakonimängus tuli lastel üles leida seitse kujukest: otsingute ajal ähvardasid lapsi kurjad draakonid, aga võisid päästa head inglid.
Koidula pargis toimunud draakonimängus tuli lastel üles leida seitse kujukest: otsingute ajal ähvardasid lapsi kurjad draakonid, aga võisid päästa head inglid. Foto: Erakogu

29. septembri ennelõunal tähistas Pärnu Waldorfkool Koidula pargis mihklipäeva traditsioonilise draakonimänguga.

Saksa traditsioonidega koolis viidatakse pühale kui miikaelipäevale, idee on aga Eesti rahvuspühaga üks – nii nagu mihklipäeval lõpetati põllutööd ja siirduti tuppa, tähistab miikaelipäev hingelist liikumist suvistest meelemuljetest enese sisse.

Hommikuses põhitunnis kuulasid õpilased miikaelipäeva lugusid.

Draakonimäng algas Waldorfi kooli kõigi nelja klassi rongkäigu ja miikaelipäeva lauluga ja jätkus hasarti tekitava otsimismänguga pargis. Lastel tuli leida seitse kujukest ja toimetada need Pühaks Miikaeliks kehastunud õpetaja kätte. Otsingute ajal ähvardasid lapsi kurjad draakonid, aga võisid päästa head inglid.

Mäng õpetas lastele koostööoskusi ja kinnitas lapsepõlve jaoks vajalikku uskumust sellest, et hea võidab alati kurja väe – teiste vastu tuleb olla tähelepanelik, hooliv ja kaaslast hädas aidata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles