Kodutu linnaametnikule: Kui tänaval kohtume, saad vastu hambaid! (10)

Lauri Habakuk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu linnavalitsus.
Pärnu linnavalitsus. Foto: Urmas Luik

Pärnu täiskasvanute varjupaiga klient, toona 38aastane mees, ähvardas tunamullu 9. detsembri hommikul Pärnu linnavalitsuses sotsiaalametnikku. Tänavu septembris jõudis Pärnu maakohus selle vahejuhtumi osas otsusele, mis jõustus sel kuul.

Kohus mõistis ähvardajale tingimisi kuus kuud vangistust. Mees ei pea minema vangi, kui ta ei pane pooleteise aasta pikkuse katseaja jooksul toime uut kuritegu. Samal ajal peab ta täitma kohtu määratud kontrollnõudeid ja kohustusi.

Riigituludesse peab kodutu maksma sunniraha ja riigi õigusabi eest kokku 717 eurot.

Süüdistuse kohaselt ähvardas linnavalitsuse sotsiaalosakonna ja kohaliku kodutute varjupaiga klient, et annab ametnikule vastu hambaid, kui peaks temaga tänaval kohtuma. Seejärel soovitas ta pahameele ohvril ihukaitsjad muretseda.

Kuna kohus oli ähvardajat varem tervisekahjustuste tekitamise eest kriminaalkorras karistanud, tundis linnaametnik end ohustatuna. Nii tegi ta vahejuhtumist politseisse avalduse.

Lääne ringkonnaprokuratuur süüdistas kohtualust karistusseadustiku ähvardamist käsitleva paragrahvi alusel. Kohus saanuks karistada selle eest rahalise karistuse või kuni aastase vangistusega.

Varem on sama meest karistatud kriminaalkorras kolmel korral, viimati 2013. aastal kehalise väärkohtlemise eest. Talle toona liitkaristuseks määratud aasta, kuu ja 27 päeva pikkuse vangistuse asendas kohus 844 tunni üldkasuliku tööga. Tunamullu 11. detsembril ehk kaks päeva pärast linnaametniku ähvardamist pööras kohus kandmata karistuse, 11 kuud ja kaheksa päeva vangistust, täitmisele.

Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles