Galerii: Raamatukogus loeti meri saali

Raido Keskküla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

7. oktoobril Pärnu keskraamatukogus toimunud maakondlikul ettelugemisvõistlusel ärgitati neljandate klasside õpilasi raamatukaante vahelt merelugusid otsima ja neid teistele ette lugema. Mere raamatust saali lugemiseks oli igal osavõtjal aega vaid kolm minutit. Lugemismaratoni kõige säravam esineja, Aino Perviku Arabella lugu esitanud Mirtel Metsmaa, sõidab 22. oktoobril Eesti lastekirjanduse keskuses toimuvale finaalvõistlusele.

Kõlav lugemisoskus, haarav esitluslaad ja isikupärane loovalik iseloomustas paljusid esinejaid ja pani žürii parimate nimetamisel kõvasti pead murdma. Pärnu keskraamatukogu lasteteeninduse peaspetsialist Signe Peeker rääkis, et hästi saadi hakkama naerutavate lugudega Markus Saksatamme, Ilmar Tomuski ja Andrus Kiviräha repertuaarist, aga samavõrra haaravalt kõlasid ka Harri Jõgisalu, Heino Väli, Evald Tammlaane, Kaspar Jancise, Jaan Tätte, Ülo Vooglaidi ja Astrid Lindgreni meremõtted.

Oma südikad esinejad olid võistlusele saatnud Ülejõe, Vanalinna, Rääma ja Kuninga tänava põhikool, Mai kool ja vabakool. Auhinnavääriliseks pidas žürii Mai kooli tüdrukut Greteliis Jürissood.

Väga palju häid ettelugejaid oli sel aastal maakonna koolidest. Võistluse võitja Mirtel Metsmaa õpib Sindi gümnaasiumis. Veel oli ettelugejaid Jõõpre, Are, Tori, Koonga ja Audru koolist, Paikuse ja Uulu põhikoolist. Auhinna said Karl Ivar Annusver Are koolist, Elisabeth Lindmaa Audru koolist ja Liisa Alliksoo Paikuse põhikoolist.

Esinemisnippe jagas ja kõige kuulamisküpsemaid esinejaid aitas välja selgitada näitleja, lavastaja, lugude väljamõtleja ja usin lugeja Rein Laos. Mereavarusi avastama, merekultuuriaastat laulu ja mänguga mööda saatma õhutas üllatusliku mereseiklejana kohale tulnud Marge Lumisalu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles